Sebastian Čufer | 20.04.2024

Poizpitno rajanje

Minulo soboto, 13 aprila, smo novi člani alpinističnega odseka Črnuče, v Vipavi organizirali poizpitni piknik. Naš glavni cilj je bil seveda opraviti izpit iz športnoplezalnega dela alpinistične šole, ki je potekal tekom dneva v Vipavski Beli. Na izpitu smo se preizkusili v različnih praktičnih vajah in veščinah, kot so prevezovanje, spuščanje po vrvi, vozlariji ter varovanju z grigrijem in reversom.
Kljub pričakovanjem pa udeleženci nismo takoj izvedeli rezultatov izpita, saj smo morali počakati na medsebojen posvet mentorjev in njihovo odločitev. Zaradi nenavadno visokih temperatur smo se udeleženci lahko ohladili v bližnji reki, kar je bila super protiutež poizpitni napetosti.
Po tem smo se odpravili na naš piknik prostor v kampu Turi, kjer je ekipa prostovoljcev s skupnimi močmi pripravila jedi iz žara, šobsko solato in druge dobrote. Piknik z dobro hrano in hladnim pivom je bila odlična priložnost za bolj sproščen pogovor, veselje, smeh in medsebojno spoznavanje med tečajniki.
Zanimiv del večera pa je bil nedvomno igra, imenovana "alka", za katero do samega začetka nismo točno vedeli kako se igra. Namesto tradicionalnega jahanja konj in natikanja kovinskih obročev s sulico, smo mi jahali drug drugega (LOL vem kako se to sliši😅) in poskušali na palico natikati sisteme vponk.

Vsekakor smo vsi odnesli domov lepe spomine ter navdušenje za nove plezalne izzive. Menim, da so takšni dogodki (poleg trdega dela v plezališču) ključni za motvacijo ter krepitev vezi med člani. Menim, da že komaj čakamo naslednji piknik in nove izzive 😀💪

Nika
Nika Krivec, 21.04.2024, 07:05
samo 2 fotki? Presenečen
Maja
Maja Gaspari, 21.04.2024, 17:16
Nekatere zanima, kako zgleda "jahanje drug drugega" Smehljaj
Nina
Nina Korošec, 22.04.2024, 11:03
Pa kolko vas je padlo pri tem "jahanju drug drugega". Angelček