Nika Beg | 05.11.2022

Indijansko poletje v Paklenici

Vrhunska vremenska napoved za podaljšani zadnji oktobrski konec tedna je kar klicala po plezalnem izletu. Nismo bili edini, ki smo za svoj cilj izbrali Paklo, v tem terminu je tja romalo kar zajetno število slovenskih plezalcev. Tudi šefe Dado, pri komer smo spali, je že ob rezervaciji postelj ugotavljal, da »če valjda pola Slovenije doći u Paklenicu ovi vikend«.

Destinacijo smo izbrali po premisleku, da se nam časovno bolj splača usmerit proti jugu kot na primer v Oltre Finale, potem pa smo se na Hrvaško in nazaj vozili tako dolgo, da bi bili v tem času verjetno že zdavnaj v Liguriji. »Ta neučakani« smo se na pot odpravili v petek, »ta pametni« v soboto zgodaj zjutraj, prispeli pa smo skoraj istočasno. Po petkovem poznem prihodu smo se na hitro podružili v Dadovem družabnem prostoru, se poparčkali po navezah, še enkrat predebatirali sobotne načrte ter se odpravili spat.

Nato smo do torka vsak dan plezali, vmes organizirali piknik (če bi se za ta del alpinistične dejavnosti delili nazivi, bi bili mi zagotovo že najmanj starejši pripravniki), se udeležili vseferajnovske žurke v organizaciji Rašičanov, se kopali v morju, kolesarili in uživali v ribah pri Dinku. Nabrali smo lepo bero vzponov - kar nekaj pakleniških klasik, bolj sodobne smeri, nekateri pa so bili pri izbiri ekstra inovativni (zlata medalja za seciranje vodnička in izbiro smeri Josipa Debeljaka gre Urošu). Kakšen standarden pakleniški »kao 5a« se ni hotel vdati in nas je pripravil tudi do obračanja in poglobljenih pogovorov samih s sabo o smiselnosti izbranega hobija (»ti, kok mislš da bi na Facebook marketu dobila za tele plezalke?«). Kljub temu pa se domov vračamo z nekaj novimi vzponi za pasom, malenkost bolj izkušeni ter suvereni in najpomembneje – preplavljeni s še večjo željo po novih doživetjih.

Skalo smo šlatali:
Borut, Gašper B., Gašper R., Klemen, Larisa, Lea, Matjaž, Miha, Nika, Tadej, Tjaša, Tomaž, Uroš

Uživali smo v smereh:
Kava kod Dinka (6b+), Karamara Sweet Temptations (6a+), Dreaming of Lost Friends (6a+), Bora Bora (6a), Juha (6a), Mosoraški (6a), Domžalski (6a), D. Brahm (5c), Brid za veliki čekić (5b), Danaja (5b), Akademski (5a), Trik (5a), Nosorog (4c), Tinin smijer (4b+), Josipa Debeljaka (4a)

Klik za večjo sliko

Vreme za vikat!

Klik za večjo sliko

Koncept ‘lep in urejen v steni’ jemljemo zelo resno. #matchymatchy

Klik za večjo sliko

Žar mojstri so nam pripravili vrhunsko kulinarično doživetje. S polnimi želodci se lažje pleza, pravijo.

Klik za večjo sliko

Lej kuk nas je pa kakšni smo!

Klik za večjo sliko

Jutra smo si vzeli precej na izi. Lenobne odhode smo plačali s parkiriščem tik za kapijo in se ogrevali s hojo čez cel kanjon.

Klik za večjo sliko

ČAO vlakec tik pred štartom v tople kraje. Naslednjič gremo na Bora Boro plezat smer Paklenica.

Klik za večjo sliko

Romantičarji.

Klik za večjo sliko

Kera riba bi, pa ne more?

Klik za večjo sliko

Vsaka podobnost z manjkom granatnih jabolk v Iseu je zgolj naključna.

Klik za večjo sliko

Everybody's going loco...

Klik za večjo sliko

Žurka na štantih.

Klik za večjo sliko

Trendsetter. Zavozlan štrik je najmodernejši dodatek že tako popularnemu outfitu "penjam-plivam". Ne se čudit, če bodo drugo leto vsi tko oblečeni.

Klik za večjo sliko

Tomaž na kavi pri Dinku.

Klik za večjo sliko

Piknik na Stupu.

Klik za večjo sliko

Gorski tjulenj, redka ogrožena vrsta, v svojem naravnem habitatu.

Klik za večjo sliko

Tam!

Miha
Miha Hribernik, 06.11.2022, 21:23
Where's the like button? 🤜🤛
Tomaž
Tomaž Pahor, 06.11.2022, 23:02
Wuhuu Palec gor