Gašper Vidmar | 22.04.2018

Aprilska Španija

Z mojima najljubšima soplezalkama smo bili 2 tedna v Španiji. Plezanje v tamkajšnjih plezališčih vsi zelo pohvalijo in vreme naj bi bilo vedno lepo. No, aprila je tudi v Španiji malo nepredvidljivo vreme in zaradi tega smo morali plane sproti prilagajati.
Leteli smo do Barcelone, potem pa se odpeljali proti lepšemu vremenu, ki ga je obljubljala Chulilla (hvala Blažu za idejo). Ta je Čaotom dobro poznana, navsezadnje je tudi vodniček, ki smo ga imeli s sabo, delo Mihe iz našega odseka.
Za tiste, ki prvič slišite za te konce: Chulilla je slabo uro oddaljena od Valencie. Majhna vasica z veliko stenami. Do veliko sektorjev je dostop kar iz vasi, za nekatere pa je treba imeti avto. Spali smo v hiši El Altico, ki je zbirališče plezalcev iz vsepovsod, stoji pa na začetku vasi na robu stene z razgledom na glavne sektorje.
Ker vreme ni najbolj sodelovalo, smo imeli dosti časa tudi za hojo. Poti je kar nekaj, so dobro označene, razglede pa si lahko pogledate na slikah.
Po enem tednu smo se odpeljali do Siurane. Nastanili smo se v kampu. Do veliko sektorjev lahko dostopiš direktno iz kampa, brez dodatne vožnje. Če pa se naveličaš plezanja z hudimi razgledi in si zaželiš kaj drugačnega, se odpelješ do uro oddaljenega Margalefa oz. v katero izmed ostalih plezalnih območij v bližini (plezalni vodniček »Tarragona climbs« nudi pregled le teh).
Sektorje, ki smo jih obiskali, sva izbrala predvsem po tem, da so varni za otroka. Smeri so v povprečju precej daljše kot pri nas in zelo razgibane. Na nekaterih se kar pozna obisk in so »spolirane«.
Navrtanost večinoma solidna, sem in tja so svedri precej narazen, pa tudi prvi svedrovec zna biti včasih kar malo nevarno visoko zavrtan. Če imaš srečo, srečaš prijazne Francoze, ki ti posodijo pussy stick. Če ne, je pa potrebno stisniti cohones.

Klik za večjo sliko

Chulilla z hriba nad vasjo

Klik za večjo sliko

Belo belo

Klik za večjo sliko

Slikovita pot po kanjonu

Klik za večjo sliko

Slackline v Chulilli

Klik za večjo sliko

Embalse de Loriguilla

Klik za večjo sliko

Gneča v Siurani

Klik za večjo sliko

Siurana

Klik za večjo sliko

Kamenina v Margalefu

Klik za večjo sliko

Plezalci v sektorju Can Verdures

Klik za večjo sliko

Najbolj znana ulica v Margalefu

Klik za večjo sliko

Razgled iz poti

Klik za večjo sliko

Lumpi sekcija

Klik za večjo sliko

Camí de la Trona, slikovita pot, ki te pelje mimo kar nekaj sektorjev.