Tanja Metličar | 23.01.2017

Placche parallele v Zajzeri?

S Kito sva se v nedeljo odpravila plezati Le placche parallele v Zajzero.
V Kresalu piše, kot da je to en slap, vsi pišejo, kot da je to en slap, primem v roko italijanski vodniček »Ghiaccio verticale«, not pa dva slapova, levi (La placca sinistra) in desni (La placca destra), kao iste težavnosti. Nič, bomo vidli tam, kaj gremo. Pod slapom se mi zdita oba ful pokonci, pa se odločiva za levega, ker mi deluje položnejši... (??) Začnem, stvar je kar pokonci ampak gre. Potem se moram prestopit levo za 1 usran meter, za kar sem porabila pomoje 20 minut Smehljaj in mi je dovolj spilo živce, da sem komaj čakala sidrišče. Drugi raztežaj, fuuul luškan, skoraj kot da bi malo zajede plezal. Sledi grapca, potem pa spet 2,5 raztežaja do vrha slapu, kjer je urejeno sidrišče za spust. Sledilo je dolgotrajno abzajlanje po desnem kraku slapu, ker je folk še kar plezal gor po levem.
V glavnem, to meni nikakor ni bila trojka, ker z izjemo vmesne grapce je bila naklonina konstantna. Nič kaskad. Samo sidrišča se je dalo urediti na polički. Zakaj to pišem? Ker sem šla raziskovat....vsi pišejo, da so plezali Nabois piccolo, mislim, pa da so plezali Placche parallele, levi krak (La placca sinistra) in da je Nabois piccolo še malo bolj levo in sploh ni narejen (in mislim, da letos sploh ni bil). V opisu tudi piše, da je svečast slap. In ker placche parallele pomeni vzporedne plošče. V bistvu mislim, da je v Kresalu narobe označeno.
Mislim, meni bi bilo blazno kul, da bi 4+ splezala, ampak mislim, da nisem Smehljaj. Ima kdo kaj modrega za povedat glede na spodnje fotke?

Klik za večjo sliko

Jaz sem začela malo bolj desno in se pol prestopala v levo

Klik za večjo sliko

grapca

Klik za večjo sliko

tip na sliki je prišel iz skrajno desnega kraka slapu

Klik za večjo sliko

ko sva midva abzajlala je folk še kar lezel gor

Klik za večjo sliko

drugi del slapa po grapci

Klik za večjo sliko

Midva sva plezala drugi slap z desne proti levi. V Kresalu piše, da je to Nabois piccolo, v ITA vodnički pa, da je to La placca sinistra

Klik za večjo sliko

vodniček

Klik za večjo sliko

ti trije slapovi, ki so na kupu

Klik za večjo sliko

in še lokacija slapov

Klik za večjo sliko

in še La bella furlana...pokoooonci Smeško