Predavanje: Friko gre po svetu

Nina Javoršek | 24.01.2020

Novoletna rajanja so mimo in spet so na vrsti klubska predavanja.Družili se bomo že ta četrtek, 23.1.2020 ob 20:30 uri. Tokrat pridete na svoj račun vsi friko navdušenci, ki iščete ideje za plezarijo in dopustovanja onkraj rodne grude.

Svoje izkušnje s plezanjem po skritih evropskih kotičkih nam pridejo predstavit Jurij Ličen, ki je med bivanjem v Londonu dodobra raziskal angleško plezalno sceno, Urška Mihoci, ki je mantalala bolderje v francoskem Fontainebleauju, in Blaž Germek, ki je v novo leto zajadral ob raziskovanju španske skale v Costa Blanci.

Lepo vabljeni!

ČAO Hard Climb 2019

Peter Janežič | 09.12.2019

Tudi letos tradicionalno organiziramo novoletni plezalni dogodek ČAO Hard Climb 2019, ki se bo odvijal v Plezalnem centru Ljubljana (PCL) v petek, dne 6.12.2019 s pričetkom ob 17.00 uri.
Prijave so uspešno zaključene, vsi Čaučiji pa seveda vabljeni na zaključno druženje v Grif baru. :mocn::mocn:

Filmski večer: Nepoškodovane / Undamaged

Nina Javoršek | 07.11.2019


Prihodnji četrtek, 14. 11. 2019, otvarjamo sezono ferajnovskih filmskih večerov. Deževni jesenski večeri namreč kar kličejo h kavču in filmom ... da pa se ne boste valjali na kavčih, pridite film raje pogledat na ferajn in se zraven še malo podružit. :)

Sezono začenjamo z ogledom filma Nepoškodovane/Undamaged, predstavila nam ga bo naša tečajnica Katarina Mulec, ki je del ekipe Balkan River Defence.

Film prikazuje zgodbe o strastnih lokalnih aktivistih, ki v vsakodnevnem življenju bijejo boj za čiste, divje in nezajezene reke na Balkanskem polotoku, kjer z več kot 2.700 planiranimi jezovi korupcija in pohlep kruto posegata v te zadnje koščke evropske divjine. Balkanski polotok je dom zadnjih divjih rek Evrope, ki podpirajo izjemno pester rastlinski in živalski svet ter zdrave in nedotaknjene ekosisteme. Te reke so Nepoškodovane – čiste, divje in nezajezene.

Odrinili bomo na pot z udarno ekipo kajakašev, snemalcev, fotografov in prijateljev, ki so sklenili, da se jim postavijo v bran. Med Slovenijo in Albanijo so med 36-dnevno odpravo veslali in organizirali kreativne akcije proti nepotrebnim zajezitvam na 23 rekah v šestih državah z namenom, da svetu pokažejo skrivnostni svet rečnih dolin Balkana.

Začnemo ob 20:00. Lepo vabljeni!

Študentje so že pridno v klopeh, čas je, da tudi na ferajnu otvorimo novo sezono predavanj!

Prihodnji teden, v četrtek, 10.10. 2019, v goste pride Tomaž Jakofčič, alpinist in gorski vodnik, ki nam bo predstavil svojo skoraj 32-letno alpinistično pot od entuziastičnih začetkov na Turncu do vzponov v zahtevnih stenah po celem svetu in najvišjih gorah sveta.

Sodeloval je pri alpinističnih odpravah v Himalaji, Karakorumu, Patagoniji ..., na svoj CV pa lahko zapiše vzpone, kot so: v domačem Triglavu Spominska smer Mihe Valiča VIII+/VII, VI (1000 m), Ulina smer IX/VII-VIII (1000 m), prvenstvena Na drugi strani časa: VIII (350 m); v Evropskih gorstvih: Mt. Blanc: Divine Providence (VII, A2-3, 1500 m), Tour des Jorasses: Etoiles Filantes (VIII+/IX-, 450 m), Mt. Blanc: Centalni steber Freneyev (VI, A1, 700 m) in še marsikaj.

Avantur in dobrih vzponov ne bo manjkalo. Začnemo ob 20:00, vabljeni!

IMAMO DVE NOVI ALPINISTKI!

Primož Sedej | 02.09.2019

Jasmina in Mojca sta v četrtek 29.8. uspešno opravili z izpitno turo.
Bravo punci! :kepca:

Črnuška odprava v Peru

Anže Mihevc | 22.07.2019

18.7.2019

Evo nas, oziroma sva samo še Ahac in jaz...
Aljoša je mal zbolu, preden smo šli v hribe in ker je moral v Sloveniji še neke stvari uštimat, je odšel že nazaj v slo.
Z Ahacom sva se včeraj vrnila iz doline Ishinca, kjer sva osvojila še en 6tisočak Tocllaraju 6032m (D, normalen pristop).
Ker je bilo oblačno in vetrovno sva imela goro samo zase. Na vrhu pa naju je za nekaj trenutkov celo "pobožalo" sonce.
Super lepa tura!
To je to... Še par dni turizma, cerveze in lomotov, pol pa dam.

Črnuška odprava v Peru

Anže Mihevc | 13.07.2019

V četrtek, 20.6.2019, je odšla v Peru črnuška odprava. Sestavljajo jo trije naši člani, predstavniki treh generacij, in sicer Aljoša Hribar, Primož Sedej in Ahac Istenič. Glavni cilj odprave je plezati na šesttisočake in v steni El Sfinge. Želimo jim srečno pot do pod hribov in veliko plezalnih užitkov! :)

22.6.2019
Prispeli smo v Limo, Ahacova prtljaga žal ne. Naslednji dan dobimo izgubljen prtljago. Do sedaj smo se klimatizirali s frikanjem ob jezeru Llake in Hatun Machayu.

27.6.2019
Odpravili smo se pod V steno Vallunaraja. Prespali smo na višini 5100m in naslednji dan poizkušali doseči vrh po Severnem grebenu. Po preplezani rampi, ki nas je zadnjih 10m zaradi napihanega in nepredelanega snega zelo upočasnila, smo se na grebenu (cca 5450m) odločili, da se obrnemo in se spustili po vrvi nazaj do tabora. Razočaranje ni bilo preveliko, saj je bil namen aklimatizacija. Zdaj imamo dva dni počitka in čas za kovanje novih načrtov.

7.7.2019
Včeraj smo prišli iz doline Ishinca. Z Aljošo sva splezala smer North Face v Ranrapalci (D+, 900m), Ahac je moral zaradi slabosti obrniti. Smer je imela tri skalne raztežaje vse ostalo je bilo kr ok. Po 19h sva bila nazaj v bivaku. Plan je bil osvojiti še Tocllarayu po normalki, vendar Ahac še ni bil najboljši, na žalost vseh pa se je vreme v hribih zelo poslabšalo. Par dni počitka, nato pa novi plani...

11.7.2019
Včeraj smo prišli iz doline Paron, kjer smo splezali smer "1985 Route" 6c+, 750m v steni La Esfinge (5325m). Smer smo splezali prosto v 11,5h in se tako izgonili mrzlemu bivaku :)

Spodaj pa je link do online album fotografij iz odprave:
Črnuška odprava PERU 2019 - Album fotografij

Tradicionalni piknik v Turncu

Tanja Metličar | 02.06.2019

Tako je, leto je spet naokoli in v imenu tečajnikov letošnje alpinistične šole vas vabim na poizpitni piknik, ki bo v soboto 1.6. ob 16:00 na dobrem starem piknik placu v Turncu!

Vabljeni na druženje, hrana in pijača bodo, zabava tudi, vreme pa po dolgem času tudi!! Kaj češ več!

Se vidimo v soboto!