Andrej Kotar
Datum
27. avgust 2016
Soplezalec
Ivana Odič
Gora /stena
Prisojnik/Kraj sten, zahodna stena
Smer
Smer treh šodrovcev
Dolžina
250 m
Ocena
VI/VI-, II-III

Smer se začne in konča z nekaj raztežaji šodra (I-III), v sredini pa plezaš čisto drugačno smer. Najprej plezaš dva res lepa raztežaja VI- s pokončno počjo in z večinoma zanesljivimi grifi, med katerimi lahko večkrat namestiš (predvsem večje) frende. Nato sledi previsen raztežaj VI, ki je poln nezanesljivih, majavih manjših lusk in te pripelje do končne zajede, ta pa v šodrast izstopni del.

Smer je bolj redko plezana in ima bolj malo klinov, v celotni smeri sva našla tri: enega v šodrasti dvojki/trojki na začetku smeri, nato pa po enega v vsakem od obeh raztežajev, ki potekata po poči. Za vmesno varovanje in sidrišča sva zato večinoma uporabljala frende in jebice ter zabijala kline (enega profilca na začetku poči tako dobro, da je smer zdaj opremljena s štirimi klini). V zgornji majavi previsni šestici nisva našla nobenega klina, tam sva varovanje urejala z večjimi frendi.


Jurij
Jurij Rous, 29.08.2016, 08:26
Andrej, daj naredi kak prispevek smeri. Sicer čestitke za vzpon.
Andrej
Andrej Kotar, 29.08.2016, 12:37
Imam samo dve uporabni fotki, eno iz začetnega dela smeri, drugo iz poči v sredini smeri, ni ravno za prispevek :-) Lahko pa ti fotki pošljem po mailu, če te zanima.