Blaž Germek | 13.06.2012

Prvi odlični dosežki Urške letos :)

Urška je letos že drugo leto članica slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju in minuli vikend se je kot starejša deklica (female youth B) te ekipe prvič udeležila mladinske tekme (EMS - Evropska mladinska serija) v težavnosti v francoskem Voironu, ter debitirala s 17. mestom!

Tekmovanje je sestavljeno iz dveh kvalifikacijskih smeri, ki jih plezajo na flash (člani že na pogled) in finalne smeri, ki je na pogled.
Kot pravi Urška, bi lahko plezala še bolje, ker se tekmovalke lahko med seboj gledajo in s tem vidijo kako bi se še bolje prebile čez smer, a jo je zgodnja štartna številka prikrajšala za tovrstno izkušnjo, z več tekmami pa pride tudi več izkušenj Smeško

Čestitamo za prvo reprezentančno tekmo sploh in kmalu držimo pesti za drugo!

Na letošnji prvi tekmi v težavnosti za Državno prvenstvo v športnem plezanju 2012 v Slovenski Bistrici (sobota, 2.6.) pa je Urška v kategoriji starejših deklic zmagala!
Bravo in čestitamo!

Slika je s tega tekmovanja.


Rezultati Slovenska Bistrica: KŠP
Rezultati Voiron: Ime povezave

Že ta vikend, v soboto 16.6. pa bo Urška nastopila na drugi tekmi v težavnosti za DP v Šmartnem pri Litiji v dvorani Pungrt, štart bo ob 10h, držimo pesti in vabljeni navijat zanjo

Klik za večjo sliko

Pozlačena v Slovenski Bistrici.