Miha Vuk | 30.01.2011

Grapa med Travnikom in Šitami

Mamljive novice o carskih razmerah so navdušile tudi fotre, ki se nam sicer na opremi in psihi že malo nabira prah. Da pa so se tokrat želje tudi uresničile, je bilo potrebno tudi nekaj sreče.
Tako sva jo z Maticem res mahnila v omenjeno grapo, Tedi in Bull pa sta malce stran lezla Kaminsko v Mali Mojstrovki. Oboje priporočamo.

"Grapa" je baje toolk popularna, zato cel vikend studirava, kdaj bo treba vstat, da bova pred gužvo. Upoštevava pregovor "pred osmo je itak vseen" in pade plan odhod ob 3.30!
Morala je na vrhuncu in še v trdi temi se vzpenjava v zadnji breg pod vstopom v smer. Pri vstopu gori lučka - je smer res tako dobro opremljena? - ne, prva naveza že čaka dne.

Pa ni bilo treba dolg čakat. Prva naveza kar zleti čez prvi cug, midva previdno za njima. Za nama še dve navezi hrvatov in če bi spala pol ure dlje, bi nama bilo pošteno žal. Tako pa je bilo zgleda žal njim, saj so šli raje v slapove (glej Primožev prispevek).

Prvi cug nama kar pokaže zobe, nato pa fotra odrustava mišice in gre vedno bolje. Na koncu celo "faliva" vrhnji kamin in mimo njega skozi naravno okno in čez slavno kložo osvojiva na vrh.
5 ur 40 za ni švoh cajt, sva si mogla kar čestitat.

Na vrhu so vremenarji napovedovali sonce, kar je bil čisti nateg, a sva bila tudi megle vesela.
Brr, hitro dol, sledi se dolg v lepem lep sestop, nato pa uštopava trentarskega Gozdnega Joža, ki naju zapelje prav do avta. Car.

Klik za večjo sliko

še pet ni bila ura, ko že maširava

Klik za večjo sliko

nisva midva, ampak kot da bi bla

Klik za večjo sliko

aau, odnohtal mi je

Klik za večjo sliko

pik, pik

Klik za večjo sliko

potem pa skoz lepš

Klik za večjo sliko

štant na abalakota

Klik za večjo sliko

k sem dal Matica iz štrika, ga pa ni blo za lovit ;-)

Klik za večjo sliko

še zoprna prečka

Klik za večjo sliko

pa ta objektivno nevarna kloža

Klik za večjo sliko

vrh, juhu, sva ga bla pa zelo vesela.
še modna revija za spomin.

Klik za večjo sliko

še dobr, da ni vroče