Špela Premzel | 03.12.2017

Goli vrh

Zima se ne heca! Včeraj sem slišala po radiju, da so na Jezerskem izmerili najnižjo temperaturo, -17 stopinj! Kar pomeni, da so naše nedeljske sledi – tako lepi Jurijevi zavoji, kot kak zavoj proti in pristanek v smreki ostalih – dodobra zamrznili Smeško
Bila je res krasna nedelja, ki smo jo Dario, Jurij, Irena, Alen in jaz preživeli na Jezerskem. Dan je bil preprosto kičast. Dolina popolnoma zasnežena, jezero skoraj v celoti pomrznjeno, sonček in mogočni hribi, ki so nas vabili. Glede na lavinske razmere, smo se na ČAO pikniku v Vipavi, prejšnji večer odločili za Goli vrh in glede na to, da je bilo vseh pet prvič letos v pancerjih in da se je Alen prebijal do vrha med drevesi s krpljami in bordom na ramenih, se je odločitev izkazala za pravo.
Grel nas je sonček, tako da nas ni zeblo, kljub minusu, ki je vztrajal cel dan. Sneg ni bil pomrznjen, niti nam ni bilo treba skrbeti, da moramo čimprej dol, da ne bo južen. Razgledi na zasnežene doline in hribe na vse smeri neopisljivi. Smuka je bila krasna, s polno smeha in zadovoljstva. Dario se je na koncu le odločil, da ne bo prodal opreme, tako da mimoidoči, ki ste mogoče upali na ugoden nakup vrhunske opreme, lahko pozabite! Mežik Kapo dol Dario!

Hvala vsem za krasno nedeljo in komaj čakam, da ponovimo!