Maja Meško | 08.01.2017

Slapovi v Logarski dolini

V soboto smo si tri ČAO naveze za cilj izbrale prijazne slapove malo pred vstopom v Logarsko dolino, ki so se za hvaležni tečajnici izkazali kot super izbira za spoznavanje z ledom. Gospod ravnatelj naju je s Špelo za ogrevanje peljal v slap Avtocesta, ki je bil očitno najbolj priljubljena točka med obiskovalci tistega dne, saj smo morali počakati dve navezi pred nami, preden smo lahko začeli preizkušati dereze in cepine. Slap je res prijeten in se kar prehitro konča, za ostali navezi (Anže in Nikola ter Dario in Matjaž P.) pa verjetno še hitreje kot za našo šolsko navezo. Enkrat je pač treba prvič odšraufati in spihati vijake pa podirati štant in to pač lahko traja.

Tudi naslednji slap Kaskada je bil precej oblegan, ampak je bilo tudi tokrat vredno počakati na malo bolj razgiban in zanimiv izziv. Led je bil lep, ampak kar precej trd in nekateri tečajniški cepini so kdaj pa kdaj malce zdrsnili (ups) in poskrbeli za zabavo ostalih, na koncu pa smo vseeno vsi stali na vrhu in se odločali kam naprej.

Ob cesti smo potem hitro odkrili še Firštov slap, ki pa je od daleč izgledal kar malo next level (zame) in se je poleg vsega še nahajal ravno na napačni strani mrzle reke. Fantje so kar hitro opravili prečenje in priskakljali po poledenelih kamnih do slapu, punci sva si vzeli malo več časa in ravno pri zadnjem skoku je mimo suvereno prikorakala random naveza, ki se je že vračala s slapu in se sprehodila čez grozne poledenele skale z derezami.. Pametni ljudje in dober zgled, ki smo ga upoštevali pri vračanju. Če je bil v prejšnjih dveh slapovih led še precej trd, je tu postal res lepo mehek in kar naenkrat so cepini sami padali vanj in jih je bilo še najtežje potegniti ven. Res lepo. Do vrha, kamor smo ravno še prišli v svetlem, je ravnatelj potegnil dva raztežaja in spet smo vadili kako odšraufati mnogo vijakov. Vmes je padla noč in z veseljem smo izkoristili abzajl pisto od prejšnjih navez za hiter spust s čelkami. Jaz si nisem upala ostati sama v temnem gozdu in se na tem mestu zahvaljujem Špeli za pogumno dejanje Smeško

Carski dan v fajn ČAO družbi. Hvala, da ste naju vzeli s sabo in pejmo še kdaj!

Klik za večjo sliko

Špela in Avtocesta.

Klik za večjo sliko

Gužva v Avtocesti.

Klik za večjo sliko

ČAO napada Kaskado.

Klik za večjo sliko

Firštov slap.

Klik za večjo sliko

Zebe, zebe.

Klik za večjo sliko

Do Firštovega slapu je treba preskočit reko.

Klik za večjo sliko

Pripomočki so dovoljeni.

Klik za večjo sliko

Firštov slap.

Klik za večjo sliko

Pri nas tudi ni gravitacija delala.

Klik za večjo sliko

Firštov slap - se mi zdi, da zgleda bolj bogo, kot je bilo v resnici.