Jana Šercer | 03.09.2016

Velik Bab v Novi centralni

To je ena tistih smeri, za katere ne veš a bi jih vpisal med dolge športnoplezalne ali alpinistične, torej gre med prispevke!



Mihelič piše, da gre za povsem alpsko turo, a odkar je to pisal, se je v smeri znašlo zagotovo že več svedrovcev, pa čeprav razporejenih v zelo alpskem slogu. Pomembno za dopolnitev skice: v predzadnjem raztežaju je na ovinku proti macesnu sedaj še en štant pri borovcu, to je ene 4m pod drevesom, torej ne štantat že na vrhu zadnje platke ali šele pri drevesu, ali pa celo obakrat, saj izgubiš vsaj kakšno uro, preverjeno Smeško.



V Miheliču smo torej prebrale, da mora it velik bab v novo centralno, pa smo se zbrale: Simona, Stanka, Jana, Mojca, Nina, Sabina, Jasmina, Irena. Vrstni red navajam glede na naveze. Prvi dve sta kar pohiteli in sta že počivali na Ledinah, ko smo bile me še v zadnjem raztežaju. Plezale smo v trojčkih, v enakovrednih navezah, razen Irene, ki ji je šlo to soboto bolj za sončenje Mežik. Zamudo za prvo navezo smo pridelale zaradi prevezovanja in ja no malo tudi zaradi preoblačenja, slikanja in debatiranja. To je tudi potrditev, da izmed ČAO bejb samo Stanka lahko veliko govori pa zraven še pleza, ostale moramo vmes še dihat Mežik. Ta dan smo bile v novi centralni same, večino smeri nas je spremljal oblak, tako da tudi ni bilo prevroče, govorim izključno o vremenu Mežik.



Kaj še povedati o smeri, ki jo vsi zagotovo poznate? Orientacija lahka, smer zelo lepa, platke, mal kaminskega plezanja, pa spet platke, platke…mmm...prosto po Sabini gre za babjo klasiko Smeško. Sestopile smo čez Jezersko sedlo na Ledine, pa hitro dol k jezeru, kjer smo se združile z Lolo in skupaj naročile dež za naslednji dan.



Drugo leto konec poletja ponovimo in upamo da se pridruži še kakšna nova ČAO bejba!


Čao bejbe Smeško





p.s.: Da boste vedle, da je ta vikend Miha tudi plezal, on sicer v Steni, ampak je bil včeraj zvečer utrujen čist toliko kot jaz, pa tudi on ni mogel posode pomivat Smeško

Boško
Boško Naumov, 06.09.2016, 09:00
Ne vem če ima kateri ferajn tolk lepih punc na kupu. Najlepše pri tem pa je to, da je ena moja ;-)
Andrej
Andrej Erceg, 06.09.2016, 15:07
Bravo deklete pa BoskoSmeško
Dušan
Dušan Žigon, 06.09.2016, 16:46
Neposreden dokaz, da preveč lepote na kupu škoduje. Že dva dni dežuje, vremenarjem pa se vremenske napovedi sproti podirajo in to samo zaradi naših ČAO bejb na Babi.
Stanka
Stanka Jelenc, 07.09.2016, 11:59
Ena Baba, 8 djevušk, 5.600 preplezanih metrov, dva dneva slabega vremena, sedaj pa že spet sije sonce! Pa saj statistika sploh ni tako slaba!