ČAO ODPRAVA Z (NE)MIRNEGA KAVKAZA

Stanka Jelenc | 22.03.2017

V začetku julija 2016 smo se odpravili na Kavkaz. Bilo nas je sedem, tri dekleta, štirje fantje, trije različni odseki. Mladostniška zagnanost, izkušnje starejših, jin in jang, ravno prava kombinacija, zraven pa še želja po raziskovanju novega sveta.

Svoj novi dom smo si našli v alplagerju Bezengi, 2200 m visoko. Od tam se je lepo videlo na okoliške vrhove, nekje zadaj pa se je skrivala veličastna Bezengijeva stena. Takoj nam je bilo jasno, da so gore daleč in da tu ni lahkih vzponov. Najprej smo se aklimatizirali na lažjem štiritisočaku Ukju. Sledili so zahtevnejši vzponi, v skali in ledu, v mešanih navezah, v snežnem viharju in ponoči.

V vmesnem času smo se v bazi regenerirali in čakali lepo vreme. Tu je bil na voljo ves komfort, od restavracije, trgovine, do okusne »zapekanke«, piva in celo pralnih strojev.
Veliko zgodb se je nabralo v tem času. O uspešnih vzponih, abecedi ruskega alpinizma, družabnih wcjih, Elanovi palici sredi Kavkaza, cenah piva in kave, pištoli na letališču, šefu kampa Aliju in njegovi "ženi", večerih pri Tonji in o večno namrgodenem Alimu pa boste več izvedeli na predavanju.

Vidimo se v četrtek, 30.3.17 ob 20.00 uri v prostorih Črnuškega alpinističnega odseka.