Kaj dogaja?

Matej Mišvelj | 01.02.2011

Zadnji čas je, da se spet kaj napiše med novice!

Kaj smo plezali ta vikend? Povzetek Jemčkovega maila a.k.a alpinistične novice:

- če začnem pri najmlajših, torej tečajnikih, so bili štirje (Ana, Miša, Lucia in Uroš) namenjeni na Kanjavec. Oboroženi z vso opremo in tudi teoretičnim znanjem bivakiranja so zastavili konkretno turo. Kam so dejansko uspeli priti ne vem, menda je pa bilo polno smeha in dva osvojena vrhova. Ali je Kanjavec med njima ali tudi ne vem, če ne potem verjetno zato, ker imajo predavanje o orientaciji šele ta četrtek. Se pa obeta njihova reportaža na strani (če jim verjamemo)

- Jurij in Smail sta (dobesedno) zgazila na Malo Martuljško Ponco in slike sončnega zahoda z vrha lahko vidite v prispevku.

- Vrh Faschaunereck (2612m) nekje nad Maltatalom je osvojila Stanka. Da so imeli menda najbolje izkoriščeno nedeljo pa priča dejstvo, da so imeli za razliko od nas sonce in 900m flanko pršiča! Neki slikc te flanke je na TK Gora.

- Lumpi očka (Miha&Matic) sta splezala grapo Med Travnikom in Šitami, nedaleč stran pa sta Buhl in Tedi splezala Kaminsko v Mali Mojstrovki. Obe sta menda še vedno odlično narejeni!

- Primož Logaški je skupaj z Lukatom (Gostom) splezal Centralni in desni slap v Tamarju. Ob tem naj še omenim, da je Lukatu v soboto v že tretjem obisku uspelo splezati eno smer nevemkakosejireče težavnosti 7c+ v Napoleoniki.

Načelnik je pa šel iskat razmere v Bovški konec. Kaj je našu, bo mogu pa sam napisat, ker ga je bolj težko dobiti za kakšne podatke. Na Twitterju pa ne objavlja :)))

Dodajam še vzpone v Zahodni smeri v Begunjščici (Nataša, Iztok in Kavboj), Damoklejev meč v Mangartu (Borut) in Teranova in Trojka v Dolgem Hrbtu (Miha, Boško in Matej).

ČAO