Prejšnja fotografija

Naslednja fotografija

Zverinica zajedica. Jurij v previsnem delu zajede, kjer je treba stisn't zobe ...
Primož
Primož Buh, 24.08.2015, 09:36
Saj nočem bit siten, samo če je tukaj Jurij v najtežjem raztežaju in ga on ni splezal prosto. Kako ste potem splezali prosto na pogled? Sicer pa čestitke! Eden boljših ČAO vzponov letos.
komentar je bil izbrisan
Peter
Peter Janežič, 24.08.2015, 10:42
Buh, da ne bo kakšne dileme ... vsak posamezen raztežaj sta vsaj dva od treh vedno splezala prosto in v prvo (ne bom uporabil besedne zveze na pogled, ker bolj spada v frikarijo, in res je, nismo gledali v poden, ker smo skrbno varovali napredujočega) ... nekaj več o razumevanju našega vzpona pa predlgam naslednje branje http://www.gore-ljudje.net/novosti/56117 - torej kako smo opravili s Peternelovo? B)
Andrej
Andrej Erceg, 26.08.2015, 12:26
Se moram strinjat z Buhom, da je tale PP, NP malo čavči. Marko si je za tovrstne PP, NP prisluzil se MT™. Ce se s tem ze hvalite, je treba splezat predvsem najtezji cug prosto v vodstvu. Sicer je sporna celo PP, lp
komentar je bil izbrisan
Peter
Peter Janežič, 26.08.2015, 08:30
Potem ni več dileme (Buh se bo pomiril in ne bo več siten), mnenje Crnija spoštujem in če vse skupaj zapišemo ACAIG, potem bi način, kako sem sam splezal Peternelovo zapisal takole: VII/V (pp V+/V) - obrazložitev: celotno smer sem po Tomazinovem razmišljanju, ki je po mojem mnenju korektno, splezal prosto, zato VII/V, najtežji cug, ki sem ga splezal v vodstvu prosto, pa je bil ocenjen s V+, zato v oklepaju (pp V+/V). Zdej bi bilo pa korektno, da popravimo ocene nekaj sto zabeleženih ČAO vzponov v zadnjih letih, mar ne?
Andrej
Andrej Erceg, 26.08.2015, 09:48
Ce ti je smer na meji oz gre za tvojo najtezjo smer, je nacin kako si jo preplezal, pomemben. Verjetno si tudi v plezaliscu ne bos stel svojo najtezjo smer za PP, ceprav si jo na TR zlezel prosto. Podobno je v hribih. Ce bi Jurij najtezji cug zlezel prosto v vodstvu, bi bilo vse ok, tako pa ima vzpon lepotno napako.
Peter
Peter Janežič, 26.08.2015, 10:47
Celotna debata (škoda, da se ne vključi še več čaučijev) se mi zdi na mestu in predlagam, da se v okviru ferajna izoblikuje neke vrste etični kodeks poročanja o načinu preplezane alpinistične smeri. Mislim pa, da plezanja smeri v plezališču in plezanja alpinistične smeri, ne moremo primerjati, niti ni podobno. The spirt has left the bottle!
Matjaž
Matjaž Tavčar, 26.08.2015, 11:11
"Fantje, važne so zgodbe!" Debato okrog tega pa bi veliko rajše spremljal ob pivu pri Jocotu v četrtek! Tile virtualni, brezosebni prostori niso najbolj primerni...