Alpinistična šola 2017/18

Alpinistična šola 2017/18 Črnuški alpinistični odsek bo tudi letos organiziral alpinistično šolo, ki se bo z informativnim sestankom začela v četrtek, 28. septembra 2017, ob 19. uri v prostorih kulturnega doma Črnuče, Dunajska 367, Ljubljana (prostori se nahajajo v neposredni bližini trgovine Mercator).

Prijave in dodatne informacije dobite na naslovu sola.aocrnuce@gmail.com ali na tel. št. 041 205 161 (Matjaž).Cena za študente je 250€, za ostale pa 350€, plačilo je možno v dveh obrokih. V ceno je vključena CELOLETNA šola (zimski in letni del), ki intenzivno traja od oktobra do junija in zajema: predavanja, vaje, izvedba vseh izpitov, osebno mentorstvo, vodenje na turah, udeležba na skupnih taborih in piknikih, uporaba klubske plezalne stence ter članarina in B zavarovanje PZS.

Vsakoletni odzivi in navdušenje tečajnikov nam potrjuje, da je naša šola, ki je sicer precej obsežna, zelo dobra in da gremo v pravo smer. Na koncu boste ponosni nase, saj boste resnično usposobljeni za varno gibanje in plezanje v gorah pozimi in poleti! Pa toliko luštnega boste doživeli v enem letu…

Preživeli boste eno res nepozabno leto, katerega ne boste nikoli pozabili! Osvojili boste številna znanja, obiskali nove kraje, spoznali nove prijatelje in še bolj spoznali sebe, videli boste, česa vsega ste sposobni in doživeli številne avanture. Poleg tega, da boste plezali v različnih športnih plezališčih, umetnih stenah in visokih gorah, zabijali cepine in dereze po ledenih slapovih in grapah, hodili po ledenikih, smučali po deviškem polmetrskem pršiču, pozimi celo bivakirali na prostem in vedno znova občudovali ta čudoviti svet, ki nas obdaja, boste deležni tudi obilo zabave!

Vsako leto komaj čakamo na jesenski piknik po dvodnevni turi v plezališču, potem sledi vedno nepozabna novoletna zabava s pravim šov programom v kakšni planinski koči, nato pa kmalu že pride zimski vikend, kjer osvajamo znanja s področja zimskih tehnik. Čez zimo in poletje so vam dodeljeni tudi mentorji, ki vas peljejo plezat in vas tako postopoma pripravljajo na samostojne alpinistične podvige. Šolo potem uradno zaključimo konec poletja s skupnim plezalnim vikendom nekje v slovenskih gorah.

Po uradnem koncu šolanja bomo postali čisto pravi prijatelji, saj si bomo delili številne lepe trenutke, zanimive dogodivščine in prigode. In vsakokratni stisk roke po preplezani smeri ima res velik pomen…Boste videli.

Poleg alpinistične šole vedno skrbimo tudi za zanimiva predavanja, ko v naše goste pridejo znani slovenski alpinisti, plezalci, gorski reševalci, avanturisti, popotniki in predstavniki raznih društev, ki so tako ali drugače povezani z gorami ter rastlinskim in živalskim svetom, ki nas tam obdaja…

Naj omenimo tudi to, da nudimo tudi izposojo raznovrstne opreme in literature. Odsek ima tudi redne mesečne sestanke, pa en kup zabavnih druženj: od znamenite ČAO tekme, pa tekme na stenci in tekme v plezalnem centru, pa tekme v bowlingu, kjer povsod v ospredje naprej postavljamo druženje, čisto čisto na koncu pa je kanček tekmovalnosti :)
Skratka... nikoli nam ni dolgčas!

Ker pa slika pove več kot 1000 besed, je tu nekaj fotk, ki prikazujejo, kaj vse boste doživeli pri nas!
Tukaj pa si lahko pogledate filmček lanskih tečajnikov:Program alpinistične šole 2017/2018

1. Uvodno predavanje
2. Predstavitev, športnega plezanja, osnovna oprema in vozli
3. Vozli, ogrevanje, prikaz tehnike plezanja na klubski stenci
4. Spust po vrvi, prevezovanje na klubski stenci
5. Športno plezalni treningi, poškodbe pri športnem plezanju
6. Plezanje + tehnika na veliki umetni steni
7. Priprava na turo
8. Prva pomoč I
9. Prva pomoč II
10. Predstavitev alpinizma, alpinistična oprema, oblačila - zimska, letna
11. Tehnika gibanja v snegu in ledu
12. Vozli II, gibanje naveze
13. Plazovi
14. Bivakiranje
15. Nevarnosti v gorah
16. Vreme v gorah
17. Turno in alpinistično smučanje
18. Orientacija
19. Mlačca
20. Opisovanje alpinističnih tur in smeri
21. Zgodovina alpinizma
22. Vozli, zlaganje opreme, pas
23. Sidrišča I
24. Vaje na stenci
25. Sidrišča II
26. Gorstva in alpinistični cilji
27. Sidrišča III
28. Gorsko kolesarstvo
29. Varstvo narave, vpliv na okolje (dodatno)

PRAKTIČNI DEL (vikendi):
1. spoznavna tura
2. vaje v plezališču I (plezanje na top rope in varovanje)
3. vaje v plezališču II (prevezovanje in spust po vrvi)
4. vaje v plezališču III (po potrebi)
5. dvodnevna tura v plezališču
6. izpit iz športno plezalnega dela
7. popravni izpiti
8. zimska skupna tura - december
9. zimski vikend – zimska tehnika in tura, lavinska tehnika
10. ledno plezanje - Mlačca
11. zimska skupna tura – ledno plezanje
12. turna smuka
13. bivakiranje
14. vaje letnega dela 4x
15. skupni plezalni vikend v skali I. (Paklenica)
16. skupni plezalni vikend v skali II.

Ikona za komentar 0
18.12.17 Objavil: Matjaž Tavčar